POVESTEA RELAŢIILOR DINTRE ROMÂNIA ŞI S.U.A. (2)

28 iunie 2020 Dan Rosca Bucurestii vechi

În mai 1881, relaţiile diplomatice dintre cele două ţări au înregistrat un salt important: S.U.A. au recunoscut atât Independenţa României (obţinută cu arma în mână, în războiul din 1877-1878), cât şi Regatul României, ce tocmai fusese proclamat. Atunci, ţara de peste Ocean nu era statul puternic din zilele noastre (acolo, trupele armatei federale se luptau încă, pentru teritorii, cu triburile de indieni).
În 1881-1882, Consulatul S.U.A. era instalat – în regim de pensiune – în nişte odăi de la etajul casei Capşa, pe colţul Căii Victoriei cu strada Nouă (actuala Edgar Quinet). Reprezentantul diplomatic al Americii, Eugene Schyler, avea atunci rangul de „însărcinat cu afaceri“ (Hotelul Capşa a fost inaugurat abia în 1886, odată cu restaurantul, după ce toate camerele clădirii suferiseră serioase modernizări şi reamenajări).
În 1882, reprezentanţa diplomatică americană a fost ridicată la nivelul de Legaţie, avându-l în frunte pe acelaşi E. Schyler.

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign