Toată zona a dispărut între anii 1982-1984

20 iunie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Pentru că unul dintre articolele de săptămâna trecută a generat multe poveşti legate de Şcoala Generală nr. 122 şi împrejurimile sale, a venit momentul să prezentăm, în premieră, unica (în acest moment) fotografie a sinagogii din str. Emigrantului nr. 6.
Sinagoga de rit mozaic ortodox „Adath Ieşurim” fusese dezafectată cu mult timp înaintea demolărilor din anii ’80, însă clădirea, aşa părăginită cum o vedeţi, era încă în picioare, vizibilă dinspre terenul de sport al şcolii. Cine ştie, poate că unii dintre foştii elevi ai acelei şcoli nici nu realizaseră că acolo fusese o sinagogă…

Iată că nu numai în Cartierul Evreiesc se găseau aceste lăcaşe de cult, ba mai mult, pe o rază de doar 50 de metri, această sinagogă făcea parte dintr-o suită de trei temple şi şcoli evreieşti, aflate pe străzile Antim şi Emigrantului.

Toată zona a dispărut între anii 1982-1984 pentru realizarea bd. Victoria Socialismului.

foto: Sorin Vasilescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign