Una dintre ‘clădirile-vedetă’ ale Pieţei Căuzaşi.

29 iunie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Pe Calea Văcăreşti, la nr. 45, se afla una dintre ‘clădirile-vedetă’ ale Pieţei Căuzaşi. Imobilul fusese construit într-un stil arhitectural neoromânesc deosebit.
De la acel superb balcon puteai avea o vedere de ansamblu asupra pieţei, un nod important al reţelei de transport în comun din Bucureşti. Tramvaiele ce întorceau la Piaţa Sf. Vineri o luau în două direcţii de aici, ori spre Dudeşti, ori spre Văcăreşti. La acea vreme, în prima parte a anilor ’80, funcţiona la parter un atelier de reparat ceasuri, „La Ionel”.
Clădirea modestă alipită la dreapta se afla pe colţul intersecţiei cu străzile Legislatorului şi A. Goldfaden (fost colonel Orero) şi găzduia un depozit de vinuri şi ape minerale.
La stânga, frontul aparte continua cu un bloculeţ art-deco, de asemenea construit în perioada interbelică. În extremitatea dreaptă a fotografiei apare un colţ din blocul cu librăria „Anton Pann” la parter…

foto: Cristian Malide (1985)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign