Unul dintre „blockhaus”-urile proiectate de Marcel Iancu se găseşte pe strada Olteni

14 iunie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi
sursa-Cartierul Evreiesc

Recent, pe 24 mai, s-au împlinit 125 de ani de la naşterea lui Marcel Iancu (Janco), arhitect şi pictor de origine evreiască. Unul dintre „blockhaus”-urile proiectate de acesta se găseşte pe strada Olteni nr. 12, colţ cu fosta intrare omonimă, din care a fost făcută această fotografie. Fațada laterală a blocului apare în centrul imaginii, clădirea a supravieţuit demolărilor din anii ’80, ce au vizat sistematizarea zonei pentru a se forma noul Centru Civic bucureştean. Pe locul acestei intrări Olteni este azi curtea noii biserici Sf. Vineri.
În capăt se observă casa din str. Olteni nr. 7, existentă şi azi, dar aflată într-o stare nu prea bună. În prim-plan, însă, abia se pot observa colţurile a două imobile dispărute: la stânga, casa din intrarea Olteni nr. 2, cea mai veche dintre cele ce apar în această imagine, iar la dreapta, casa din str. Olteni nr. 14.
Vom reveni în curând şi cu alte imagini din zonă, pentru a afla mai multe despre înfăţişarea clădirilor dispărute, din vecinătatea Şcolii nr. 93.

foto: Florin Leonard Slovineanu (1985)

via Annie Liebman Williams şi Titi Barbălată, foşti locuitori pe str. Olteni la nr. 76, respectiv nr. 61

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign