Clădirea minimalistă, avangardistă, a Cinemascopului „Modern” de la rondul Coşbuc

23 iulie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Uranus

O doză concentrată de modernism în acest cadru!

Clădirea minimalistă, avangardistă, a Cinemascopului „Modern” de la rondul Coşbuc făcea parte din seria de săli-tip de cinema, amplasate prin tot Bucureştiul. Fosta sală de cinema, cu o capacitate de 800 de locuri, există şi azi, înglobată şi ascunsă după blocul de la intersecţia bd. Libertăţii cu Regina Maria (fost G. Coşbuc). Blocul a fost ridicat pe la jumatea anilor ’80, sala găzduind acum supermarket-ul „Profi”.

Un scurt istoric al denumirii acestui cinema: la inaugurare, în 1962, acesta purta numele de „George Coşbuc”, fiind situat în piaţa omonimă, dar preluase denumirea de la vechiul cinema din calea Rahovei, colţ cu Antim, care a fost rebotezat astfel Cinema Rahova. Cel mai probabil, denumirea „Modern” a apărut odată cu instaurarea regimului Ceauşescu.

Filmul ce rula şa acea vreme era „Drumul spre vest” („The Way West”, 1967), cu Kirk Douglas, Robert Mitchum, Richard Widmark. Ce vremuri, prietenia româno-americană…

foto: Traian Bădulescu sr. (anii ’70)

Fotografie din arhiva personală a familiei Bădulescu, care a locuit pe str. Meteorilor nr. 23.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign