În plină criză, un ”Teatru Regal” ia naștere la Palatul Bragadiru: „Cultura e grav lovită, iar actorii mor de foame”

22 iulie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Actualitate, Interviu

Sectorul cultural a fost greu afectat de această pandemie care nu doar a oprit dezvoltarea acestui domeniu a și suprimat orice inițiativă culturală: Teatrul Regal este o astfel de inițiativă care, cu greu, vrea să răzbească într-o lume dominată de un virus, dar cu poftă vie de cultură.

Ana Haralambie, creatoarea conceptului ”Teatrul Regal”, și-a propus să materializeze pe scenă o îmbinare între parfumul aristocrației apuse și expresivitatea artei moderne. Așa a luat naștere conceptul de teatru regal care e menit să ajute una  dintre categoriile cele mai afectate de pandemie: actorii.

Pentru a reînvia arta în sânul ”Bragadirului”

Pentru a realiza acest nobil scop, mai mulți artiști consacrați ai scenei și-au pus în slujbă talentul pentru a reînvia arta în sânul ”Bragadirului”.  Acest spațiu deține o paletă foarte largă de spectacole care de-a lungul vremii au primenit sufletele bucureștenilor și i-au adus mai aproape de artă.

Programul complet poate fi consultat aici:

Pe ulița Bragadirului

Palatul Bragadiru a fost construit în perioada 1894-1895 de către omul de afaceri Dumitru Marinescu Bragadiru, cunoscut la începutul secolului XX, drept cel mai mare producător de bere din România.

La sfârșitul secolului XIX a cumpărat un teren de 70.000 de metri pătrați, pe Calea Rahovei, în apropiere de Piața Principesa Maria (astăzi, Piața George Coșbuc).

Continuarea pe Gândul.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign