Rondul din spatele Palatului Republicii, așa cum arăta în 1959.

16 iulie 2020 G. Graur [Aventurierul] Bucurestii vechi

Rondul din spatele Palatului Republicii, așa cum arăta în 1959. Aici întorceau tramvaiele liniilor 6 și 10, al căror capăt a fost mutat ulterior pe str. Nuferilor (Gen. Berthelot). În acel an începuse construirea Sălii Palatului, se vede în dreapta corpul nou de clădire cu tunelul de legătură care fusese deja realizat. În mijlocul imaginii este biserica Crețulescu.

P.S. Sunt nevoit să fac o rectificare, în urma observațiilor pe care le-am primit. Sala Palatului e undeva în stânga, în spatele bisericii se vede Comitetul Central, iar în dreapta – un imobil aflat în continuarea celui care are la parter librăria Crețulescu. În prelungirea acestuia se află un alt bloc, ridicat tot atunci, odată cu ansamblul de construcții noi din care face parte și blocul turn cu 15 etaje. Între palat și bis. Crețulescu trecea mai demult strada Sfântul Ionică.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign