Strada Mămulari completă, cu ambele fronturi de clădiri existente.

27 iulie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Strada Mămulari completă, cu ambele fronturi de clădiri existente. Imaginea lungului străzii a fost luată privind dinspre Calea Văcăreşti spre capătul opus ce dădea în str. Sf. Ioan Nou.
Pe stânga, aproape de fotograf, este poziţionat Templul Unirea Sfântă. La limită nu apare în poză, dar se văd schelele de la şantierul de renovare a fostului lăcaş de cult. Recent, clădirea templului, ce găzduieşte un muzeu, a fost din nou reparată, de data aceasta a fost vorba de un proces mult mai amplu de restaurare. Cam cât vezi cu ochii, casele de pe partea stângă au scăpat de demolare şi pot fi admirate şi azi, îngrădite de blocurile mult mai masive din jur, din spatele magazinului Unirea. În schimb, frontul din dreapt, care conţinea Sinagoga „Fraterna” (Achdes Kodes) şi alte anexe aflate în proprietatea comunităţii evreieşti, a dispărut.
În capătul străzii, faţada albă cu ferestre în arcadă aparţinea unei clădiri cu trei etaje, ce se afla la adresa str. Sf. Ioan Nou nr. 32.

foto: Florin Leonard Slovineanu (1985)

via Annie Liebman Williams şi Titi Barbălată, foşti locuitori pe str. Olteni la nr. 76, respectiv nr. 61

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign