Cursuri online de limba germană la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”

curs limba germana cu profesor

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a minorității germane din București anunță începerea unui nou curs online de LIMBA GERMANĂ, NIVEL ÎNCEPĂTORI, A1.1. (cunoștințe 0) pentru copiii cu vârsta între 8-11 ani.  Continuăm să învățăm împreună limba germană, prin cursurile și exercițiile transmise online prin platforma Zoom. Garantăm rezultate în procesul de învățare datorită aportului unor profesori vorbitori nativi de limba germană.

‼️ Cursul va începe în 25 septembrie 2020.
⌛️Durata cursului: 15 săptămâni
⏰Orar: vineri: orele 14.30 – 16.30
👩‍🏭Profesor: Mihaela Stancu
💰Taxa: 995 lei (se poate plăti și în 2 etape)
👫Vârsta: 8-11 ani

🆒Bonusuri: 35 lei pentru achitare integrală, 35 lei pentru membrii aceleiași familii.

📙Manual: Planetino 1: 67.5 lei
✅Finalitate: Adeverință de frecventare (70% prezență + test final)

➡️Informații – telefon cursuri: 0726 757 262➡️e-mail: cursuri@casaschiller.ro
➡️www.casaschiller.ro (str. Batiștei nr. 15, sector 2, București)

Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, o instituție parteneră Goethe-Institut București, este situată în strada Batiştei nr. 15 din Bucureşti și a fost înfiinţată la 1 iunie 1957, prin hotărârea Consiliului Popular Bucureşti. În perioada 1961-1969 a fost desfiinţată, funcţionând numai biblioteca acesteia, ca o secţie a Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu”, potrivit site-ului www.casaschiller.ro.

La 12 decembrie 1969 a fost reînfiinţată ca instituţie culturală pentru minoritatea germană din Bucureşti, împreună cu Casa de Cultură „Petofi Sandor” pentru minoritatea maghiară, prin Decizia numărul 1035/12 dec.1969 a Comitetului Executiv al Consiliului Popular al Municipiului Bucureşti, publicată în Buletinul Oficial nr. XV/nov.- dec.1969 al Consiliului Popular al Municipiului Bucureşti. Prin statutul Caselor de Cultură, face parte din instituţiile finanţate din bugetul de stat sau al administraţiei locale, precum şi din venituri extrabugetare. Din 1957 instituţia a obţinut venituri extrabugetare prin organizarea de cursuri de limbi străine, iar din 1991 instituţia se autofinanţează, veniturile fiind realizate numai din surse extrabugetare, respectiv taxele de la cursurile de limbi străine.

curs limba germana cu profesor

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” organizează activităţi culturale, educative, sociale pentru etnicii germani din Bucureşti, cu precădere pentru comunitatea evanghelică şi catolică, care activează în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Capitală, pentru elevii de la Liceul „Hermann Oberth”, dar şi pentru studenţii de la Catedra de Germanistică a Universităţii Bucureşti şi pentru cei de la secţiile în limba germană de la Universitatea Politehnică şi de la Academia de Studii Economice, promovând constant conservarea moştenirii culturale germane din România, precum şi realizările culturale actuale ale etnicilor germani din ţară şi din Germania. În cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea şi Forumul Democrat al Germanilor din Bucureşti.

La multe dintre manifestările culturale organizate de această instituţie de cultură participă şi cetăţeni români vorbitori de limba germană – în special studenţi sau elevi care frecventează cursurile de limba germană. Casa de Cultură ”Friedrich Schiller” organizează şi activităţi educative în limba română, dar şi seri literar-muzicale cu scriitori din Germania şi Austria cu sprijinul Ambasadelor Germaniei şi Austriei la Bucureşti. În cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea şi Forumul Democrat al Germanilor din Bucureşti.

Totodată, instituţia reprezintă un loc de întâlnire pentru etnicii germani din Bucureşti, din Transilvania ori din Banat, pentru cei care sunt stabiliţi în Germania, pentru cetăţeni germani şi austrieci care lucrează în Bucureşti şi în ţară (cadre didactice de la licee şi universităţi, referenţi culturali ai unor instituţii culturale germane: Goethe Institut, IFA Stuttgart, fundaţiile „Hanns Seidel”, „Friedrich Ebert”, „Konrad Adenauer”, reprezentanţi comerciali ai firmelor germane şi austriece, funcţionari de la Ambasadele Germaniei şi Austriei la Bucureşti).

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” dispune de o bibliotecă pentru copii şi tineret, realizată în colaborare cu Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Institutul Goethe, care se adresează tuturor categoriilor şcolare, precum şi studenţilor cunoscători ai limbii germane şi profesorilor de limba germană. Scopul acestei biblioteci este promovarea culturii germane, precum şi dezvoltarea cunoştinţelor de limba germană prin intermediul lecturii de carte germană dar şi prin prezentări de filme pentru copii şi tineret, mai precizează site-ul www.casaschiller.ro.