De la perlă la epavă. Cum a ajuns Parcul Natural Văcărești din inima Bucureștiului să fie abandonat de statul român

13 august 2020 Andrei Slavuteanul Actualitate

La 5 kilometri de centrul Bucureștiului se află un loc sălbatic, pe care unii îl numesc ”Delta dintre blocuri”, iar alții „groapa” sau „balta” Văcărești. În 2016 devenea parc natural și căpăta statutul de arie naturală protejată.

Urmează sezonul în care vegetația se usucă, iar riscul de incendii crește. Planul de management lipsește, iar regulamentul lâncezește la Ministerul Mediului de mai bine de doi ani fără a fi aprobat.

Soarele dogorește pe pământul ars de pe digul Dâmboviței. La intrarea în parc zac gunoaie, peturi de bere, sticle de suc, iar cei care vin și fac curat sunt o mână de voluntari. Ca orice arie naturală protejată de interes național, Parcul are nevoie de o administrație funcțională și de documente care să permită pază, protecția și managementul necesar pentru funcționare.

La doi ani de la desființarea administrației și preluarea sa de către ANANP (Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate ), parcul nu mai are Consiliu Științific, Consiliu Consultativ și agenți de pază.

Restul materialului aici.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign