O excelentă imagine de ansamblu a intersecției de la Piaţa Mărăşeşti.

11 august 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Evreiesc

O excelentă imagine de ansamblu a intersecției de la Piaţa Mărăşeşti. Tramvaiul 17 avea staţie acolo, venind dinspre Sf. Vineri – Căuzaşi şi îndreptându-se spre Timpuri Noi, capătul fiind la Gara CFR Progresul, în sudul capitalei.
Panorama surprinde atmosfera autentică a zonei, înaintea perioadei de declin de după cutremurul din 1977… Curioşi să vedeţi mai de aproape zarva din piaţă?
La stânga, bd. Mărăşeşti cobora abrupt spre podul de peste Dâmboviţa. La dreapta era capătul de final al străzii Olteni, iar liniile de tramvai se aflau pe calea Văcăreşti, o veche arteră bucureşteană ce pornea cândva chiar din centrul vechi (amplasamentul magazinului Cocor) şi te ducea până departe, la Mănăstirea Văcăreşti, adică unde se află azi mall-ul Sun Plaza, la Piaţa Sudului…

panoramare capturi video din „Cinema Museion – Calea Văcăreşti” via Muzeul Bucurestiului [canal Youtube]

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign