O imagine din intrarea Olteni

12 august 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Aşa cum am promis, iată încă o imagine din intrarea Olteni, luată de data aceasta în sens invers, dinspre intersecţia cu strada omonimă, din care pornea, spre fundătură, care dispăruse deja, din pricina demolărilor de pe str. Haiducul Bujor. Incinta Şcolii nr. 93, spre care ducea această intrare, dispăruse complet, făcând posibilă o perspectivă apocaliptică asupra bisericii Sf. Nicolae Jitniţa (Jigniţa), a cărei turlă se vedea atunci în depărtare, răsărind din molozul demolărilor.
În prim-plan, însă, putem vedea parterul unor clădiri dispărute, pe locul cărora este amenajată acum curtea noii biserici Sf. Vineri.
La dreapta, casa din intrarea Olteni nr. 2, ce fusese construită cu mai bine de un secol în urmă, avea unaspect îngrijit al faţadei şi rezistase timpului. La stânga, primul colţ aparţinea clădirii din str. Olteni nr. 14 / intr. Olteni nr. 1, iar mai apoi primele două nivele şi intrarea unui bloc de 4 etaje, surprinzător prin poziţia sa pe acea fundătură.

foto: Florin Leonard Slovineanu (1985)

via Annie Liebman Williams şi Titi Barbălată, foşti locuitori pe str. Olteni la nr. 76, respectiv nr. 61

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign