Scufița Roșie, Lupul și Bunicuța devin prieteni la Opera Comică pentru Copii!

11 august 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Sâmbătă, 21 martie, de la ora 17.00, Scufița Roșie, Lupul, Bunicuța și alte personaje de poveste s-au întâlnit online (pe facebook) cu spectatorii, la cea mai recentă premieră a Operei Comice pentru Copii, baletul „Scufița Roșie”! Coregrafa Andreea Soare, aflată la debutul său în calitate de autor de spectacol, ne-a adus o poveste despre prietenie, în care toată lumea se distrează împreună. „Trebuie să conștientizăm puterea pe care o are imaginația noastră și să ne folosim de vise. Să creăm, să ne jucăm, să evadăm și să avem curajul să schimbăm lucrurile din jurul nostru. Aceste lucruri le propun micilor spectatori prin Scufița Roșie, la Opera Comică pentru Copii”, spune ea. 

Cu ajutorul imaginației, realizatorii spectacolului (Andreea Soare – coregrafie și colaj muzical, Raluca Popa – costume, Vladimir Turturica – decor, Emil Pantelimon – texte, Sabina Chirilă – asistent de coregrafie) au construit acțiunea cu ajutorul unui personaj surpriză, un Copac vorbitor (decor animatronic, în premieră în România). Acesta este un povestitor haios și jucăuș care ghidează destinele personajelor, pe care le pune în situații surprinzătoare. 

Coregrafa a adăugat personaje noi față de povestea clasică și a oferit caracteristici speciale eroilor. Pe lângă Lupul cel Mare, care, fără a avea nimic fioros, este mai degrabă simpatic și jucăuș, mai avem doi lupi, la fel de năstrușnici și deloc amenințători. Împreună, lupii formează un trio de cabaret, ei comportându-se ca adevărate vedete ale pădurii. În plus, în drumul său către căsuța bunicii, Scufița Roșie își face mai mulți prieteni, printre care o pasăre măiastră, o floare magică, un urs și un iepure.

Spectacolul conține mai multe scene comice. Lupul cel Mare ajunge la casa bunicii și este invitat de către aceasta să se uite la televizor, la desene animate! În această ipostază amuzantă îi găsește Scufița Roșie și li se alătură, dar… sosește Vânătorul, fire sportivă, plin de el și hotărât să facă uz de armă. Finalul este deschis: copiii sunt îndemnați să aleagă personajul care le-a plăcut cel mai mult.

Fiecare personaj a primit în coregrafia Andreei Soare o caracteristică sau mai multe care îl fac diferit față de imaginea sa din basmul original. Scufița Roșie este mult mai jucăușă și zburdalnică, se înfruptă din bucatele pentru bunica ei și se rătăcește în pădure. Lupii au acel glamour al starurilor de musical, bunicuța e vioaie și vrea să joace o farsă costumându-l pe lup în hainele ei, vânătorul e naiv și cam… împiedicat. Creatoarea a reușit să dea tuturor eroilor un farmec aparte, înzestrându-i cu mișcări desprinse din mai multe stiluri, de la clasic la contemporan și cu o gestică limpede, accesibilă copiilor. Numeroasele efecte speciale (copacul vorbitor, lumina neagră, fumul, elemente realiste de butaforie), culorile tari pentru costume și decor, muzica preluată din desene animate ale anilor ’30-’40 fac deliciul publicului de orice vârstă (mii de vizualizări la ora premierei online și sute de distribuiri). Cu siguranță, cei care au vizionat deja spectacolul în stagiunea online a Operei Comice pentru Copii vor veni și la Sala UnderGrant a teatrului, atunci când spectacolul va fi programat, pentru a se împrieteni cu Scufița Roșie, Lupul, Bunicuța și Vânătorul.

Articol realizat Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign