Vechea cale a Călăraşilor este şi astăzi un martor al intervenţiilor urbanistice succesive, pe o durată de mai bine de un secol.

06 august 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Vechea cale a Călăraşilor este şi astăzi un martor al intervenţiilor urbanistice succesive, pe o durată de mai bine de un secol.
Segmentul acesta al străzii, din fotografie, a fost modificat aproape integral în a doua jumătate a anilor ’80, când toate aceste case din primplan, vizibile în imagine, au fost demolate. Pe partea stângă, terenul a rămas apoi multă vreme viran, cel de lângă biserica Sf. Mina; acolo a fost amenajat, în ultimii ani, un scuar memorial Corneliu Coposu, acest segment al căii purtând numele politicianului după decesul acestuia, în 1995.
Pe partea dreaptă, urma intersecţia cu str. Mircea Vodă. O mică parte din fronturile acelei străzi există şi azi, iar strada a fost „ridicată la rang” de bulevard, după demolările şi lărgirile pentru acelaşi Centru Civic ceauşist… Pe locul casei din prim-plan dreapta se află azi o benzinărie.
În capăt de perspectivă, casa de pe colţul intersecţiei cu str. Mântuleasa există şi azi, ca de altfel o bună parte din ambele fronturi ale căii, din acel punct şi până după Hala Traian…

foto: Dan Vartanian (1976)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign