Fotografia, realizată cel târziu în anul 1987, de pe bancheta din spate a unei Dacii…

09 septembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Uranus

În trecere prin proaspăt amenajata piaţă Puişor (actuala piaţă a Arsenalului), acolo unde calea 13 Septembrie, venind din dreapta, se întâlnea cu str. Izvor, ce urca panta din stânga.
Fotografia, realizată cel târziu în anul 1987, de pe bancheta din spate a unei Dacii, avea ca subiect principal clădirea în care funcţionase Tipografia Armatei, în vechea clădire a Şcolii Militare de Infanterie de la Izvor 139. Corpul era cel mai nou construit, în perioada interbelică, parte dintr-un ansamblul complex ce avea variate destinaţii subordonate Armatei Române. Masivitatea clădirii ascundea din stradă Muzeul Militar .

În spatele fotografului, de partea cealaltă a autoturismului, s-ar fi văzut „hotelul delegaţiilor”, actualul Marriott. Pe fundal, în partea dreaptă, se vede un colţ din „Casa Poporului”, aflată în şantier, colţul cel mai apropiat de intrarea în MNAC.

foto: Paul Filip

Din colecţia personală a echipei Cartierul Uranus.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign