Hala de vechituri din Piața Sf. Vineri

01 septembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Hala de vechituri din Piața Sf. Vineri, pe Calea Văcărești nr. 1 („Hala de antichităţi şi mobile de ocazie”), surprinsă cel mai probabil în anul 1930, anul demolării.
Aceasta era amplasată în centrul pieței, lângă vechea Primărie de Negru (viitor Sector 4, apoi 3).
După dispariţia halei, aici a fost amenajat un părculeţ, unde era bucla de întorcere a tramvaielor.
Perspectiva fotografiei urmărea traseul străzii Sf. Vineri, din piaţă spre Calea Moşilor. Abia în capăt de perspectivă, se pot identifica două clădiri care sunt şi astăzi în picioare: imobilul părăsit de lângă Templul Coral şi blocul cu „Pasagiul Sft. Gheorghe” din piaţa omonimă.
De partea dreaptă, se putea observa vechiul turn-clopotniţă al bisericii Sf. Vineri, încadrată de aşezămintele Herescu Năsturel.

Astăzi, Piaţa Sf. Vineri arată complet diferit, în ciuda păstrării numelui. Spaţiul a suferit, treptat, mici schimbări, însă transformarea generală s-a produs în a doua jumătate a anilor ’80, când au dispărut toate clădirile ce defineau această piaţă…

foto: Alfons Ebner

sursa foto: Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign