Mare aglomeraţie în dimineaţa unei zile obişnuite de lucru

29 septembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

=

Mare aglomeraţie în dimineaţa unei zile obişnuite de lucru, pe bd. G. Coşbuc, segmentul dintre Piaţa Unirii şi Sf. Vineri, actual denumit bd. C. Coposu.

Descriere de la STÂNGA la DREAPTA: intersecţia cu str. Sf. Ioan Nou, ansamblul de blocuri art-deco de pe colţ, existent şi azi, din spatele bisericii omonime; pe stradă aşteptau la stop, în prim-plan, trei Dacii 1300, dintre care una era autoturism de şcoală, urmate de o frigorifică şi tramvaiul liniei 15, ce venea dinspre Calea Călăraşilor. Pavajul vechi al bulevardului este surprins foarte bine de studentul din Venezuela, Alfredo Padron. Sus, în deal, era biserica Sf. Vineri, în piaţa omonimă, acolo unde şi azi întorc tramvaiele. De partea dreaptă au fost schimbările cele mai mari: cartierul din spatele magazinului Unirea a dispărut, pentru a face loc Complexului agro-industrial „Unirea”, cunoscut popular ca „Circul foamei de la KM 0”. Tot de partea aceasta, strada Sf. Ioan Nou îşi continua traseul, spre zona Căuzaşi.

foto: Alfredo Padron (1978)

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign