Restaurantul „Pui de urs”

03 septembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Uranus

Restaurantul „Pui de urs”, la parterul clădirii de pe colţul intersecţiei Căii Rahovei (dreapta) cu str. Bibescu Vodă (stânga).
Vizavi de acest front de case vechi era „clădirea paşapoartelor”, ridicată în anii ’80 pe locul unui părculeţ, într-un stil arhitectural specific acelor vremuri, de inspiraţie nord-coreeană…
Nici imobilele din imagine, dar nici clădirea cea nouă, nu au supravieţuit sistematizării.
Următoarea intersecţie, spre dreapta, era cu str. Sf. Ilie, acolo unde era locul original al bisericii omonime, ascunsă într-o incintă. Biserica a fost translată aproape 50 de metri şi salvată din calea bd. Victoria Socialismului.
La stânga, pe Bibescu Vodă, se ajungea în bd. G. Coşbuc, unde porneşte urcuşul aleii Patriarhiei (aleea Marii Adunări Naţionale, la acea vreme). Un segment al străzii există şi azi, atât fizic cât şi cu numele, dar se află dincolo de bulevard, spre biserica Sf. Spiridon Nou, pe calea Şerban Vodă.

foto: Sorin Vasilescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign