Școala românească distrusă din interior. Mărturia unui fost profesor care a scris zeci de lucrări pentru elevi și politicieni pe bani: ”Prostituția nu este doar la bordel”

Fenomenul plagiatului în România care a fost scos la iveală prin cazuri celebre de politicieni acuzați de plagiat, precum fostul premier Victor Ponta, ascunde un alt fenomen cu o gravitate și mai mare și deosebit de îngrijorătoare. Piața neagră a licențelor și lucrărilor științifice este o industrie la negru care merge cot la cot cu școala românescă.

De multe ori chiar ”slujitori” fideli ai școlii, profesorii, sunt cei care redactează la comandă pe bani, negociind un preț în funcție de lucrare (licență, dizertație sau doctorat) pentru a-și suplimenta veniturile. 

GÂNDUL.ro a discutat cu un fost profesor, sub protecția anonimatului, care în perioada când a fost dedicat la clasă orelor de filozofie lucra de zor pentru a-și scoate salariul, chiar de două ori pe lună, făcând concomitent mai multe lucrări. În viziunea sa, astăzi, ”școala se poate confunda lejer cu un bordel la care toată lumea privește, tace și respiră aerul imoral ce s-a creat în ea”. 

Interviul integral aici.