A doua opinie în stomatologie

21 octombrie 2020 daily A-mestecate, Bizyday
a doua opinie in stomatologie - omega omnident

Atunci când avem probleme de sănătate mai complicate care nu pot fi rezolvate de un medic cu pregătire generală, cel mai bine este să mergem la un medic specialist.  Clinica Omega Omnident ne argumenteaza de ce este importanta a doua opinie inclusiv în medicina dentară.

Afirmația este valabilă și în cazul serviciilor dentare, unde a doua opinie în stomatologie, poate face diferența dintre un tratament reușit și unul relativ sau cu complicații.

Nu putem sa trecem mai departe în tratarea acestui subiect, făra a sublinia un fapt care nu trebuie sa scape niciunei persoane interesată de sănătatea dentară. Pentru a nu ajunge la situații grave, a căror tratare necesita un număr mai mare de intervenții și costuri pe măsură, este bine să facem măcar de două ori pe an o vizită la medicul stomatolog. Și evident să respectăm cu mare strictețe toate recomandările de igienă și îngrijire orală, atât a dinților naturali, cât și a implanturilor sau a altor lucrări dentare.

Când este bine să cerem o a doua opinie în stomatologie?

Fiecare medic stomatolog, în funcție de pregătirea și specializarea sa, poate oferi o schemă de tratament proprie și personalizată. Atunci când este vorba de terapii simple, precum o plombă, un detartraj sau periaj etc., lucrurile nu sunt foarte complicate. Însă când avem o problemă mai complexă, care necesită radiografii speciale, intervenții minuțioase și aparaturatură de specialitate, lucrurile se complică puțin. 

Astfel pentru a evita situația neplăcută de a fi nevoiți să apelăm la o nouă terapie, cu siguranță este  mai bine să cerem o a doua opinie. 

Cele mai indicate cazuri pentru o astfel de solicitate sunt când:

Cazurile concrete sunt mult mai numeroase. Pentru a lua cea mai bună decizie de terapie, fiecare caz în parte necesită un consult inițial amănunțit și o analiză foarte detaliată a stării medicale generale și a radiografiilor necesare. Astfel pacienții pot beneficia de mai multe terapii alternative, care sunt condiționate de materialele și tehnica folosită, de clinica și specialistul la care apelați, de costurile pe care sunteți dispuși să le suportați.

Care sunt avantajele apelării la o a doua opinie în stomatologie?

Cu siguranță două păreri sunt mai bune decât una și pot să ofere perspective de tratament cu totul diferite. Totul ține de nevoia de tratament, specialitatea la care se încadrează, tehnica și materialele disponibile, experiența și manopera medicului stomatolog ales.

Printre avantajele deciziei de a consulta minim doi medici stomatologi menționăm:

Tehnologia disponibilă la ora actuală a evoluat mult și permite tratamente cu rezultate absolut remarcabile, inclusiv in urgente stomatologice. Efectele tratamentelor sunt mult mai bune și mai durabile.

De aceea, pentru a obține o dentiție sănătoasă, a prelungi cât mai mult durata de viață a dinților naturali, a-i face să arate mult mai bine, cu metode cât mai puțin invazive și cu mai puțină durere, recomandăm apelarea la  a doua opinie  de la dentiști specialiști.

***
Clinica Omega Omnident ofera servicii stomatologice pluridisciplinare in cele doua cabinete din Bucuresti din zona Romana si Floreasca.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign