Cum iti pregatesti siteul daca iti propui sa colaborezi cu influenceri?

02 octombrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Actualitate
web hosting

Sau cum faci sa nu-ti pice siteul in momentul in care dai drumul la o campanie organizata in colaborare cu influenceri. Influencer marketingul este un trend care nu da semne sa apuna foarte curand, insa foarte putine branduri stiu cum sa gestioneze o astfel de campanie. In momentul in care aloci un buget considerabil pentru a aduce clienti pe site, este vital sa te asiguri ca siteul tau este pregatit din punct de vedere tehnic sa sustina un trafic poate chiar de doua-trei ori mai mare decat cel cu care esti obisnuit. Mai exact, trebuie sa verifici daca pachetul de web hosting pe care il detii la momentul respectiv ofera suficiente resurse. Altfel, risti ca siteul sa nu poata fi accesat sau sa se incarce foarte greu, ceea ce nu-ti va permite sa profiti la maximum de aceasta oportunitate. 

Cantitatea de resurse

Fiecare pachet de web hosting presupune o anumita cantitate de resurse (memorie RAM, CPU, spatiu de stocare, latime de banda). Daca siteul tau este la inceput de drum, iar printr-o astfel de campanie iti propui sa ajungi la un public mai larg, sansele sunt sa detii un plan de gazduire partajata. Mai mult, cel mai probabil ai optat pentru un pachet de baza, mai ieftin si cu putine resurse. Pentru un site mic este perfect in regula, insa nu si din perspectiva strategiei de marketing pe care o adopti. Ideal ar fi sa consulti echipa de suport a furnizorului de gazduire web cu care colaborezi si sa soliciti o evaluare obiectiva pentru a afla ce tip de upgrade trebuie sa faci. Poate sunt necesare doar mai multe resurse, poate va fi nevoie sa inlocuiesti serverele partajate cu cele virtuale private sau chiar dedicate. Daca nu beneficiezi de suport, atunci schimbarea pe care va trebui sa o faci va fi mai mare. Mai exact, va fi nevoie sa te transferi la o firma de web hosting pe care o poti contacta la orice ora si care iti raspunde in cel mai scurt timp posibil. 

Inca o data, aceasta schimbare este esentiala pentru ca siteul sa nu pice in momentul in care traficul creste, implicit ca viteza de incarcare sa nu fie afectata. 

Uptime

Pachetul tau de web hosting iti garanteaza un uptime de 99,99%? In acest caz, nu trebuie sa-ti faci probleme. Dar daca procentul de uptime este chiar si cu numai 0,09% mai mic, indicat ar fi sa migrezi catre o alta companie inainte sa pornesti orice campanie de promovare. Iata cateva cifre care te vor ajuta sa intelegi mai bine importanta acestui aspect:

O campanie sustinuta de influenceri are ca scop atragerea unui public nou pe care sa-l fidelizezi. Un uptime cat mai mare intareste increderea si loialitatea clientilor tai. Daca utilizatorii nu-ti pot accesa continutul o data, poate vor reveni a doua oara pentru ca ai fost recomandat de X influencer si se asteapta la un continut de calitate. Dar daca situatia se repeta, nu poti sa speri la acelasi lucru in continuare. Pe o piata din ce in ce mai ofertanta, este simplu sa te reorientezi.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign