Introducere în arta urbană: mesaj, culoare, emoţie

22 octombrie 2020 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale
curs-online-arta-urbana-760x500

Fii cu ochii pe arta urbană! Nici nu-i greu: te însoţeşte mai peste tot, de la festivalurile dedicate, la casele private, spaţii de consum de cultură, la mijloacele de transport care devin pânză pentru aceşti artişti.

Arta urbană este mijlocul cel mai facil de transmitere a unui mesaj politic, economic, social, fiind de multe ori un exponent al vremii şi al situaţiei sociale prezentate. Știi să-l descifrezi?

Fundația Calea Victoriei a pregătit din 30 octombrie, în seri de vineri, de la 19.00, un nou curs online Introducere în arta urbană: mesaj, culoare, emoţie pentru iubitorii de frumos.

La acest curs vei primi noţiuni de bază despre istoria artei urbane şi despre cei mai importanţi reprezentanţi ai săi. Mai mult, vei analiza împreună cu lectorul Mihaela Ion statusul artei urbane contemporane la nivel internaţional.

Arta urbană este de multe ori persiabilă. În funcţie de materialele folosite, de amplasament sau de voinţa unor persoane care doresc ca aceasta să fie ştearsă, o lucrare poate să dispară. Multe oraşe mari din lume – Londra, Paris, Berlin, Viena – au acceptat arta urbană şi au devenit poli pentru artiştii consacraţi şi pentru cei interesaţi de domeniu.

Temele celor 3 întâlniri ale cursului despre arta urbană sunt:

1. Istorie. Mesajele transmise.

2. Arta urbană internaţională

3. Arta urbană din jurul nostru. Arta urbană uşor de recunoscut

Toate cele trei întâlniri de curs au loc vinerea, de la 19.00, live, online, pe zoom.us. Ca să participi, plătește online taxa de participare – 240 de lei. Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul unde vei urmări cursul. Dacă ai și alte întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign