O clădire curioasă din foarte scurta stradă Armoniei, rar fotografiată, înainte de dispariţie.

08 octombrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Uranus

O clădire curioasă din foarte scurta stradă Armoniei, rar fotografiată, înainte de dispariţie. Se afla în zona din spatele Şcolii nr. 122, legând străzile Orfeu şi Artei, la fel ca un segment din str. Sf. Apostoli, ce era paralel cu ea.
Imobilul a fost construit în prima parte a sec. al XX-lea, deci nu era foarte vechi, pe un teren aflat în proprietatea lui Grigore Cantacuzino.

Zona întreagă a fost străpunsă, în prima jumătate a anilor ’80, de traseul imensului bulevard Victoria Socialismului (actual Unirii), ce ţinea iniţial de la Casa Republicii („Casa Poporului”) la Piaţa Căuzaşi, adică până în dreptul Bibliotecii Naţionale şi a magazinului Junior (actualul sediu al Tribunalului Bucureşti), în proximitatea aşa-zisei zone Cartierul Evreiesc.

foto: Sorin Vasilescu (anii ’80)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign