Bucureștiul – sub lupa timpului. Stiati că… ?

29 noiembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Actualitate, Istorie

Bucureștiul a fost singurul oraș din lume distrus pe timp de pace.

– studioul de la Buftea a luat nastere in 1950. Era cel mai mare si mai bine dotat din SE Europei. Tot pe atunci incep si primele curse aeriene, fiindca tocmai se construise aeroportul Baneasa.

– primul revelion inregistrat la tv este in ‘56. Alb negru, desigur. Un an mai tirziu a aparut Casa Scinteii. Dupa 1960 incep sa se fabrice diverse marci romanesti. Una dintre ele e televizorul alb-negru Electronica.

– Intercontinental a fost ridicat in ‘70, fiind cea mai inalta cladire din capitala (25 de etaje). Iar in ‘76 bucurestenii aveau si primul centru comercial: Unirea.

– metroul a fost inaugurat in ‘79, prima linie fiind cea dintre Semanatoarea si Timpuri Noi. Intre 1981 si 1988 s-a demolat o suprafata mare din zona Unirii si s-a construit Casa Poporului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign