Dimitrie Gusti ”Cunoastrea poporului roman inseamna cunoasterea pamantului romanesc”

28 noiembrie 2020 Dumitru Alexandru Filimon Actualitate

Stiati ca in 1920 Romania a fost una dintre primele tari din lume care a introdus profesia de asistent social?

Profesia de asistent social, inca de la debutul ei, s-a dezvoltat ca o componenta esentiala a planului de modernizarea a Romaniei, initiat de sociologului Dimitrie Gusti, care credea ca stiinta are responsabilitatea de a oferi un program de dezvoltare unei tari aflate in criza. detalii aici.

Viziunea originala a Scolii de asistenta sociala romaneasca plasa Romania la varful piramidei in ierarhia mondiala a practicii din asistenta sociala. In 1927, formarea asistentilor sociali a inceput sa fie realizata prin cursuri postliceale.

Ulterior, in 1929, scoala postliceala s-a transformat in facultate, care a functionat pana in 1949.  Initierea formarii asistentilor sociali la nivel universitar s-a datorat Scolii Sociologie de la Bucuresti sub conducerea profesorului Gusti.

Abia in 1930 se voteaza Legea Serviciului Social catre Comunitate, care prevedea cadrul institutional de organizare a serviciilor sociale publice. 

Dimitrie Gusti ”Cunoastrea poporului roman inseamna cunoasterea pamantului romanesc”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign