Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean

19 noiembrie 2020 Andrei Slavuteanul Actualitate, Istorie si civilizatie

Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean

1h  · #ThrowbackThursday vine astăzi cu o paralelă între Piața Râmnicu Sărat de atunci și din prezent.

Este o zonă care s-a schimbat radical în ultimii ani: de la tramvaiele diferite, la infrastructura modernizată și până la blocurile reabilitate termic.

Fotografia din 1998 surprinde un cuplu #Rathgeber adus din #München în anul 1994, circulând pe linia 50 (Faur – Șura Mare).

Anii au trecut, iar atât garnitura cât și linia au dispărut. Fast-forward în 2020, unde observăm un tramvai #V3A-93 fabricat în 2005 circulând pe linia 19 (RATB Titan – Șura Mare).Astăzi mai există câteva tramvaie albastre Rathgeber, utilizate de #STB ca vehicule utilitare.

Acestea sunt printre cele mai bătrâne vagoane din patrimoniul societății (au aproape 60 de ani) și sunt extrem de valoroase din punct de vedere istoric. Locul lor este la #muzeu.

Ajutați-ne să punem bazele Muzeului Transportului Bucureștean și să salvăm vehiculele istorice de la casare.

Semnați petiția: https://campaniamea.declic.ro/…/petitie-pentru…Credit foto 1: Peter Hautzinger (http://irths.com/fotos/foto_6257.php)Sursa foto 1: http://irths.com/bildersets/bilderset_124.php

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign