La Piaţa Sf. Vineri

12 noiembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

La Piaţa Sf. Vineri, cu tramvaiul 23 venind dinspre Piaţa Unirii via Bd. Coşbuc, tocmai urcase panta până aici şi continua traseul pe Calea Călăraşilor, spre Uzinele Republica.
Piaţa Sf. Vineri rămâne şi azi un nod important în organizarea traseelor de tramvai, însă sistematizarea optzecistă a centrului capitalei a presupus demolări masive care au afectat şi această zonă. În depărtare, imobilul de 4 etaje cu o cupolă în vârf, pe colţ, de la intersecţia str. Bărăţiei, este în picioare şi astăzi, la fel s-a păstrat şi frontul din spatele său, până aproape de Piaţa Unirii. Calea Călăraşi, în schimb, a fost lărgită, primul rând de imobile ale frontului a dispărut, lăsând loc blocului tip din dreptul „Circului foamei”. Imobilele surprinse în fotografie se aflau chiar vizavi de Judecătoria Sectorului 4 (Sector 3, după reorganizarea teritorială din 1978), demolată şi ea. Imaginea a fost realizată din dreptul bisericii Sf. Vineri, în locul căreia se află azi un bloc de locuinţe. De aici se iau şi azi tramvaiele…

foto: Hans Oerlemans (1973)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign