Pe Calea Văcăreşti

17 noiembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Pe Calea Văcăreşti, la nr. 135, se afla un imobil ce funcţiona în regim de locuiţe colective încă dinaintea naţionalizării, asemenea noilor blocuri ce aveau să fie ridicate în câţiva ani aici, în preajma intersecţiei cu Nerva Traian, pe bd. Mircea Vodă. Clădirea, mult mai masivă decât o arăta corpul de la şosea, fusese ridicată pe loturile comasate ale mai multor familii proprietare. Planul acesteia era în formă de L, construcţia învăluia lotul mult mai întins decât cele ale vecinilor, calcanul ei de spate fiind vizibil direct din curtea Şcolii nr. 81. Funcţionând ca o uniune a mai multor case tip vagon, în curte se aflau, punctual, scări care duceau la etaj; apartamentele şi nivelurile nu comunicau la interior.
Faţada de la stradă prezenta semne ale trecerii de la o epocă la cealaltă, de la arhaicul hanurilor cu balcon, de secol al XIX-lea la ferestrele cu boltă, ancadramentele simplificate şi coloanele angajate rectangulare.

captură video din „Cinema Museion – Calea Văcăreşti” via Muzeul Bucurestiului [canal Youtube]

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign