Piaţa Căuzaşi – una dintre ultimele imagini de acolo, realizată în iulie 1985, deci acum 35 de ani…

05 noiembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

Piaţa Căuzaşi a fost fotografiată din multe unghiuri, de-a lungul vremii. Iată aici, de exemplu, una dintre ultimele imagini de acolo, luată dinspre str. Pitagora, realizată în iulie 1985, deci acum 35 de ani…
Perspectiva, dacă ar fi refăcută astăzi, ar însemna să ne uităm din bd. Unirii la clădirea magazinului „Junior” (actual sediu al Tribunalului Bucureşti).
Dar să rămânem mai mult în trecut aici. Privind imaginea, în prim-plan dreapta, liniile de tramvai se bifurcau spre Dudeşti pe str. A. Goldfaden, trecând prin faţa depozitului de băuturi şi ape minerale. În anii ’60-’70, aici era un magazin de desfacere a vinurilor la domiciliu. Fusese administrat de un anume Niculescu, rudă cu celebrul Ştefănescu, implicat în „afacerea Bachus” din anii ’70, eveniment ce a inspirat realizarea filmului artistic din 1984 „Secretul lui Bachus”.
Calea Văcăreşti era artera principală care traversa zona din imagine, de la nord la sud, de la Piaţa Sf. Vineri la Piaţa Sudului, via Timpuri Noi. Astăzi, calea a supravieţuit cu numele doar pe segmentul de după podul de peste Dâmboviţa.
Cele două imobile interbelice care urmau pe partea dreaptă aveau o arhitectură spectaculoasă.

foto: Cristian Popescu (1985)

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign