Un fragment din traseul sinuos al străzii Sf. Apostoli

02 noiembrie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Uranus

Un fragment din traseul sinuos al străzii Sf. Apostoli, cuprins între Sapienţei şi Bateriilor.
Blocul modernist din centru-dreapta, al cărui calcan lateral se abia se vede în imagine, există şi azi, lăsat singur faţă în faţă cu perdeaua de blocuri din bd. Libertăţii. Imobilul însă aparţine în prezent străzii Sapienţei, care a înglobat şi acest fragment al vechii străzi Sf. Apostoli, rămasă cu numele abia dincolo de bd. Naţiunile Unite.
În locul clădirii cu etaj din centrul imaginii, aflată imediat dincolo de cei trei arbori, găsim azi un bloculeţ optzecist de apartamente, o „plombă” lipită de imobilul ocolit de demolări. [ataşăm în comentarii imaginea celor două blocuri, via Google StreetView]
În planul îndepărtat se poate observa începutul străzii Bateriilor, o altă stradă ce avea un traseu relativ lung şi neregulat prin cartier. Blocul interbelic de 3 etaje de la Bateriilor nr. 1, ce domina orizontul, în depărtare, avea faţada curbată pe colţul intersecţiei şi constituia fundal pentru mai vechea vilă eclectică din Sf. Apostoli nr. 20 / Bateriilor 2.

Pe partea dreaptă a străzii (nu apare în poză), cea a numerelor pare, erau Casa Copilului şi Casa Pionierilor.

foto: Paul Filip (anii ’80)

Din arhiva personală a echipei Cartierul Uranus

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign