Revelion ca-n povești la Opera Comică pentru Copii

05 ianuarie 2021 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale

Copiii care iubesc muzica și dansul au petrecut ultima zi a anului 2020 alături de personaje din povești, care au pătruns în casele lor prin mediul online, cu ajutorul Operei Comice pentru Copii (OCC). „Revelionul copiilor” a fost de fapt o colecție alcătuită din cele mai frumoase fragmente muzicale și de balet din repertoriul OCC, adunate într-un lung – metraj, avându-i ca prezentatori pe Nino și Virginia. 

Virginia Stamate și Valentino Tiron, artiști ai Operei Comice pentru Copii

Se poate spune că revelionul copiilor a fost o adevărată petrecere mondenă, deoarece, la întâlnirea de Anul Nou cu cei mici au fost prezente vedete de renume internațional din lumea poveștilor: Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, Cenușăreasa, Motanul încălțat, Lupul cel rău și prietenii săi din „Scufița roșie”, Gulliver și mulți alții. Astfel, copiii, împreună cu prietenii și familiile lor au putut urmări gratuit în aplicația OCC Opera Copiilor fragmente din spectacole de operă ale unor compozitori ca Gioachino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart, Cornel Trăilescu, din musicaluri ca „Micuța Dorothy” și „Gulliver” de Marius Țeicu, „Erus și Valea Iubirii” de Damian Vlad, din spectacole de balet ca „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Prinț și cerșetor” de Laurențiu Profeta sau „Poveste vieneză” (muzica: Johann Strauss fiul). Vedeta serii a fost crabul Horatio Thelonious Ignacious Crustaceous Sebastian din desenul animat Disney „Mica sirenă”. Toate aceste bijuterii muzicale și coregrafice  sunt interpretate de artiștii Operei Comice pentru Copii, majoritatea tineri și foarte tineri, sub îndrumarea unor regizori și coregrafi cu experiență ca maestrul Cristian Mihăilescu sau coregrafii Corina Dumitrescu și Cătălin Caracaș. Cu talentul și energia lor, interpreții Operei Comice pentru Copii reușesc să dea naștere, la fiecare spectacol, personajelor din povești și astfel poveștile prind viață și, nu de puține ori, cei mici participă la ele. 

Spectacolul „Revelionul copiilor”, filmat și transmis online, a fost disponibil gratuit în aplicația Opera Copiilor (app.operacomica.ro) unde, cu numai un leu pe zi, se pot viziona integral spectacole ale Operei Comice pentru Copii, alături de emisiuni și ateliere create pentru cei mici. În felul acesta, copiii se pot distra acasă, împreună cu personajele lor preferate, cel puțin până când Opera Comică pentru Copii își va redeschide porțile. În plus, platforma OCC online povestedecraciun.net le oferă iarna aceasta numeroase jocuri și ateliere online care stimulează creativitatea și imaginația. 

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign