Un colț al cartierului Antim care, deși schimbat la înfățișare, se bucură azi de un tratament mai bun decît alte străzi izolate din spatele blocurilor optzeciste.

18 ianuarie 2021 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Uranus

Un colț al cartierului Antim care, deși schimbat la înfățișare, se bucură azi de un tratament mai bun decît alte străzi izolate din spatele blocurilor optzeciste. Este vorba de strada Justiției. În spatele vegetației abundente din stînga imaginii se află sediul întreprinderii „Ascensorul”; căsuța de lîngă a fost recent repusă pe picioare, iar pe un lot aflat mai în depărtare s-a construit un imobil nou, sensibil la arhitectura clădirilor vecine.Sigur, pe strada Justiției nu e totul roz. Chiar vizavi se găsește vechea școală de fete „Doamna Știrbey”, în paragină și amenințată de mari interese imobiliare – iar la colțul cu G. Georgescu (Calea Rahovei de altădată) a căzut de curînd ruina fostului liceu industrial. Sperăm că se va recupera cît se poate de mult din ce a fost cartierul Antim odată, iar intervențiile din prezent poate vor reuși să revitalizeze zona fără a-i agresa specificul existent.

(foto: Cristian Bonciocat)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign