Un colţ foarte interesant pe Calea Văcăreşti

08 ianuarie 2021 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Evreiesc

Un colţ foarte interesant pe Calea Văcăreşti (cea cu linie de tramvai) se găsea la intersecţia cu str. Cerbului (spre stânga).

În imobilul din Văcăreşti 110, în această clădire a unui fost atelier de tinichigerie naţionalizat, se afla, în anii ’70, Secţia nr. 8 de tapiţerie pentru mobilă, aparţinând Intreprinderii „Arta Mobilei”.Copacul din stradă aparţinuse, cândva, curţii acestei clădiri. Atunci când fosta fundătură Cerbului a devenit stradă, ajungând până în str. Aurora, gardul a fost mutat mai în spate, limita lotului fiind retras de la aliniament.Aspectul exterior al clădirii seamănă cu cel a vechilor şcoli profesionale, cu ateliere spaţioase, încăpătoare pentru diverse utilaje industriale.Vizavi de acest imobil, la dreapta, era un părculeţ, pe colţul intersecţiei cu str. Lt. Col. Papazoglu. Peste drum de str. Cerbului, însă, era o curte mai modestă, cu clădiri din paiantă, năruite.

foto: Dinu C. Giurescu (anii ’80)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign