Magazinul de pâine de la intersecţia Căii Văcăreşti…

10 februarie 2021 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Evreiesc

Magazinul de pâine de la intersecţia Căii Văcăreşti (spre dreapta) cu str. Florilor (la stânga) se afla la parterul unui bloc interbelic modernist de 3 etaje (pe Calea Văcăreşti nr. 95).

La dreapta, alipită era o vilă neoromânească, ridicată în aceeaşi perioadă interbelică, dar puţin mai devreme. Tot la dreapta, dar necuprins în poză, două case şi o stradă distanţă, e biserica Dobroteasa. Din fericire, lăcaşul de cult este încă în picioare, în ciuda dispariţiei întregii zone de case de aici.

Vizavi de vilă, era una din cofetăriile „Cireşica”, peste drum de scuarul de vegetaţie unde aveau staţie tramvaiele, venind dinspre Timpuri Noi. Apropo de staţii, în prim-plan apare plăcuţa ITB a staţiei B-dul Mărăşeşti, pentru liniile 17, 22. Aici era peronul destinat celuilalt sens, venind dinspre Piaţa Sf. Vineri via Căuzaşi.

foto: Dinu C. Giurescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign