Bucurestii Vechi si Noi

Monumentul dedicat Eroilor şi Revoluţiei Române din 1989, preluat de Primăria Capitalei

06 august 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Ulterior, monumentul va fi reabilitat şi inclus în circuitul turistic al Municipiului Bucureşti

La propunerea Primarului General, şi ca urmare a solicitării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect de hotărâre prin care se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului român şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB, a monumentului de for public Ansamblul Monumental Memorialul Renaşterii – „Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei Române din decembrie 1989” din Piaţa Revoluţiei, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional, în bun de interes public local.

„Este de datoria noastră să facem demersurile necesare pentru a reabilita şi pune în valoare acest monument dedicat unui eveniment atât de important pentru istoria noastră, Revoluţia Română din 1989. Imediat ce acest monument va fi preluat în administrare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, va aloca fondurile necesare pentru a restaura monumentul şi pentru a reamenaja zona din jurul acestuia, ulterior urmând a fi inclus în circuitul turistic al Municipiului Bucureşti”, a declarat Gabriela Firea.

După preluare, monumentul de for public va fi administrat de către CGMB, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Monumentul a fost amplasat în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor în anul 2004, are 25 de metri înălţime, este realizat din granit şi bronz, iar autorul acestei lucrări este Alexandru Ghilduş.

sursa-bucurestifm.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign