Viitor de aur ţara noastră are! O să ajungem să arăm ale chinezilor ogoare?

Doar 16% dintre cei peste 60.000 de elevi care s-au înscris la Bacul de toamnă au şi trecut, deci vreo 100.000 de elevi care au terminat liceul nu au şi patalamaua la mână pentru a-şi putea continua studiile. Ce-i aşteaptă? Pe cei mai mulţi şomajul, iar alţii vor alege străinătatea, de unde însă au dispărut câinii cu covrigi în coadă de altădată.

În România şomajul în rândul tinerilor pare mare, de 22%, dar e mic dacă ne uităm la destinaţiile tradiţionale ale emigranţilor români. În Italia tinerii sunt şomeri în proporţie de peste 28%, iar în Spania…, ei bine, acolo e dezastru, cu un şomaj de 44%. Prin urmare ce şanse au cei care nu au reuşit să ia Bacul?

Să muncească în România? Da, dar la negru, ca necalificaţi, vânzători la tarabe sau ospătari în bombe. Şi bineînţeles există mereu piaţa infracţionalităţii, bandele de cartier fiind mereu deschise către primirea de noi membri. O altă variantă e să caute de lucru în noile zone de progres economic de pe glob. Va fi o ruşine să ari ogorul unui chinez care nu se mai pretează la munca asta? Sau să faci treburile mărunte ale unui brazilian?

Deşi greu de crezut, pentru că ambele ţări au încă o mare parte din populaţie sub nivelul de sărăcie european, dacă criza care nu lasă deloc Occidentul în pace continuă nu ar fi tocmai exclus ca din furnizoare de emigranţi, ţările din BRIC sau o parte dintre ele, să devină gazde.

Până una-alta în următoarele şase luni statul va avea de plătit circa 36,6 milioane de euro dacă cei 100.000 de absolvenţi de liceu care au picat Bacul cer indemnizaţii de şomaj.

SURSA-http://www.businesscover.ro/37448/viitor-de-aur-tara-noastra-are-o-sa-ajungem-sa-aram-ale-chinezilor-ogoare/