Piata Unirii, locul viitorului magazin Unirea

16 august 2018 Alex Galmeanu Bucurestii vechi

sursa-www.muzeuldefotografie.ro

Img.01 – Piata Unirii – Str. Franceza cu linia de case peste care este construit astazi Magazinul Unirea.

In  imagine ni se prezinta un aliniament de case si pravalii. Ce vedem este extensia disparuta astazi a strazii Franceze (sau strada Carol, cum se numea la vremea respectiva). Strada Franceza se intampla sa fie mult mai lunga atunci, cu un cot de 90 de grade peste bulevardul Bratianu si o continuitate prin fata aliniamentului actual al Magazinului Unirea. De altfel, intregul front de case prezent in imagine, este cel peste care sa va ridica acest magazin, iar, ca reper, Calea Calarasilor trebuie sa fie undeva in stanga, in afara imaginii.

Detaliu 01a – Flasnetar in Piata Unirii

Detaliu 01b – Fatade de cladiri in Piata Unirii

Detaliu 01c – Fatade de cladiri in Piata Unirii

Este interesant traficul de pe strada, vedem in fundal trasuri si carute, in dreapta un tramvai, iar in prim-plan un gunoier, un flasnetar si o doamna bine imbracata. Data imaginii este si ea mentionata foarte vizibil, direct pe imagine, 22 octombrie 1942.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign