La pas pe Calea Victoriei, te oprești la… Teatrul ACT

31 ianuarie 2019 Georgiana Păun Evenimente, Semnalari Culturale
sursa: sursa: http://www.teatrulact.ro/tehnic/

Calea Victoriei, una dintre cele mai vechi artere ale capitalei, este un must see al turiștilor străini sau al celor veniți din provincie. Dacă vreți, un mic Champs Elysées al micului nostru Paris.

De-a lungul și de-a latul bulevardului, își fac loc magazine fancy, nelipsitele cafenele cochete și bărulețe, unde poți să îți savurezi cafeaua sau să iei prânzul după sesiunea de shopping. Toate acestea sunt înconjurate de clădiri istorice superbe, – Muzeul Național de Istorie, Cercul Militar, Biserica Amzei, Grand Hôtel du Boulevard – care și-au păstrat, pe cât posibil, arhitectura.

Iar dacă ai norocul să te fi prins seara pe faimosul bulevard, la numărul 126 te așteaptă un mic gigant, care și-a deschis porțile în 1998. Este vorba despre Teatrul ACT, primul teatru independent cu sală proprie postcomunist. Aici poți să îți odihnești picioarele, după atâta umblat și să îți hrănești mintea și sufletul. Cobori în underground, către unul dintre cele mai primitoare locuri pe care le-am vizitat. Iar dacă arta spectacolului live te aduce mai aproape de actor, sălile teatrului ACT cu atât mai mult. Sunt mici, dar aerisite, intime, dar nu se sfiesc să îți spună povești spectaculoase, de la cele mai moderne, și până la reinterpretări ale unor clasici, ori să te încânte cu seratele lor de jazz.

Îi poți vedea aici pe Marcel Iureș, Piersic Jr., George Mihăiță, dar vei avea surpriza să descoperi și figuri ceva mai noi, de un talent nemaipomenit: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, – pe care i-am văzut jucând în Lungs, piesa care m-a făcut să vreau să o revăd la doar câteva luni distanță – Ana Ularu și Radu Iacoban – protagoniștii minunatei Constelații și alții. Poveștile spuse de către aceștia nici nu seamănă una cu cealaltă, nici nu sunt previzibile, nici nu  plictisesc. Poveștile sunt mărețe, iar naratorii lor la fel, căci nu e ușor deloc să impresionezi, să transmiți emoție fără să te ajuți de un decor bogat vizual. Spectacolele teatrului ACT reușesc, însă, să smulgă zâmbete, să stârnească râsul, să provoace plânsul și efectul WOW cu un decor minimalist.

De curând, teatrul ACT a anunțat o nouă premieră pentru stagiunea în curs, este vorba despre o reinterpretare a operei lui Ion Creangă, Moș Nechifor Coțcariul, denumită simplu Moș Nechifor, în regia lui Alexandru Dabija. Pe Marcel Iureș și Ruxandra Maniu îi veți putea vedea jucând pe scena teatrului în rolurile lui moș Nechifor și al jupânesei Malca.

Programul complet al teatrului Act pentru perioada 4 februarie – 1 martie îl găsiți aici.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign