Demolări pe strada Mircea Vodă.

15 ianuarie 2021 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

sursa-Cartierul Evreiesc

Demolări pe strada Mircea Vodă. Casa de târgoveţ de la nr. 51, una dintre cele mai vechi clădiri din zonă, fusese folosită, prin 1981-1982, drept decor în serialul „Anul 1848”.

Distrugerile nu s-au oprit aici, au mai avansat puţin până la revoluţie. Casa din dreapta, de culoare închisă, se afla la nr. 55, nu a scăpat nici ea, fiind însă demolată după 1990, conform planurilor topografice.

În prim-plan, spre stânga, se vedea o alee. Aparţine curţii Spitalului „Al. Sahia”, ocolit de demolări, care azi se numeşte „Prof. Dr. Constantin Angelescu”. După casele din imagine, dispărute, sunt câteva imobile supravieţuitoare, prima găzduind berăria „Berestroika”.Acum, acest tronson se află ascuns în spatele blocurilor din bd. Mircea Vodă şi bd. Unirii (fost Victoria Socialismului) şi face parte din aleea Căuzaşi.foto: Andrei Bîrsan

Zona, în prezent…
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign